Venkel op haar best
Alweer een heerlijke toevalstreffer! Ik ontdekte gisteren deze boterzachte tapenade van gesmoorde venkel en zongedroogde tomaten en geloof het of niet maar dit is het ultieme alternatief voor vegan liefhebbers van een steak tartaar (of bestaan die helemaal niet?)! Je voegt dan best nog kappertjes, tabasco, worcestersauce en een versnipperd uitje toe. Ik hield het eenvoudig omdat ik toen nog niet wist dat deze tapenade tartaarallures had. Maar ik beloof je: dit is het allerbeste receptje voor al wie van zomer, brusschetta's, Italië, zuiderse sferen en uiteraard van venkel houdt!

Tapenade van gesmoorde venkel en zongedroogde tomaten
Voor een bokaal
- 2 venkelknollen
- 100g zongedroogde tomaten in olijfolie
- Véél zwarte peper
- Zeezout
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 el versnipperde bieslook
Werkwijze
Snijd de venkels in grove stukken en sauteer ze in een pan tot ze beginnen bakken. Voeg wat bouillon en de kruiden toe, zet een deksel op de pot en laat sudderen tot de venkel heel zacht is. Verwijder het takje tijm en rozemarijn. Voeg de zongedroogde tomaten en de bieslook toe en zet er een paar keer kort de mixer in. Smeer op toast, brusschetta of lekker biobrood. Of eet als een echte steak tartaar met frietjes en een slaatje.