Rodebietpindasoep
De rodebietpindasoep is eigenlijk één van mijn klassiekers. Veel van mijn vrienden zullen nu bevestigend knikken. De soep is ontstaan op een avond dat de pot pindakaas zich als bij wonder in mijn gezichtsveld bevond tijdens het maken van rodebietensoep. Een voltreffer zo bleek. En ik hoop dus ook voor jullie!
Rodebietpindasoep
Ingrediënten:
- 3 rode bieten (maat tennisbal)
- 1 grote ui
- 1 el geraspte gember (of 1 el gemberpoeder)
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl currypoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderpoeder
- scheutje balsamicoazijn
- peper en zout
- 1 el of 1 blokje groentebouillon (Morga is de beste)
- 2 el pindakaas
- busseltje verse koriander (voor de liefhebbers)
Werkwijze
Schil de rode biet en snijd hem in kleine blokjes. Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg de rode biet, gember, look en kruiden toe. Roerbak 5 minuten. Blus met de balsamicoazijn. Zet alles ruim onder water en voeg de Morga toe. Laat 45 minuten koken of tot de bietjes heel zacht zijn. Voeg de pindakaas toe en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout en serveer met verse koriander.