Gouden havermoutpap met gegrilde appeltjes en donkere chocoladesaus

Gouden havermoutpap met gegrilde appeltjes en donkere chocoladesaus

 

 

Gouden havermoutpap met gegrilde appeltjes en donkere chocoladesaus

Nodig voor twee porties:

  • 300g fijne havervlokken
  • 600ml plantaardige melk
  • 200g zwarte chocolade
  • 1 el kurkuma
  • 1 snuifje zout
  • 1 appel in maantjes
  • scheut ahornsiroop
  • kokosolie

Werkwijze

Doe de vlokken met de kurkuma, het zout en de melk (behalve twee eetlepel voor de chocolade) in een kom met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 3 min zachtjes doorkoken. Smelt de chocolade met twee eetlepels melk in een kommetje Laat een grillpan heet worden met een nootje kokosolie. Schik de schijfjes in de pan. Besprenkel met een scheutje ahornsiroop. Draai na 2 min om en laat opnieuw 2 min grillen tot goudbruin. Giet de havermout in de kommen. Schik de peertjes erop. Besprenkel met de chocoladesaus.

Terug naar blog

Reactie plaatsen