img_3966

Gekarameliseerde kikkererwten met citroen en tomaat

Kikkererwten zijn eindeloos. Falafel, humus, tajine en ... gewoon simpelweg gebakken of geroosterd! Als het hier snel moet gaan, gooi ik gewoon een uitgelekte bokaal kikkererwten in een pan. Olijfolie, curry, look en een scheut balsamico erbij en goed goudbruin laten bakken tot ze knisperen en poffen. Lekker bij zowat elk gerecht. Ook koud een delicatesse, bij slaatjes of gewoon uit het vuistje als snack. Meer dan goedgekeurd door dochterlief. Allez, een voltreffer van formaat dus. Maar tijdens de vakantie mag dat bakken wat meer hebben, niet? Dus maakten we gebakken kikkererwten de luxe. Genieten!

Gekarameliseerde kikkererwten met citroen en tomaat

Nodig voor vier

  • 500g gekookte kikkererwten
  • 8 zongerijpte tomaten in partjes
  • 1 citroen in maantjes
  • 1 citroen, geperst
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilipoeder (of een versnipperd rood pepertje)
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 tenen geperste look
  • olijfolie

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de goed uitgelekte kikkererwten in een ovenschaal. Voeg een gulle scheut olijfolie en alle andere ingrediënten toe. Hussel alles goed door elkaar. Laat gedurende 40 minuten (of tot de kikkererwten goudbruin worden) bakken. De schijfjes citroen zorgen voor bakken smaak, maar je hoeft ze niet op te peuzelen - net zoals de laurierblaadjes en de kruidnagels. Dien op met geroosterde aardappelen, rijst of couscous en een lekkere salade.

Terug naar blog

Reactie plaatsen